Repetiţie generală pe 1 aprilie pentru verificarea securităţii întâlnirii Băsescu-Bush

Comandamentul pentru securitatea summit-ului NATO anunţă că a dispus măsuri speciale de securitate maritimă şi supraveghere navală pentru întâlnirea Băsescu - Bush de la Neptun, din 2 aprilie, repetiţia generală pentru verificarea securităţii evenimentului urmând să se desfăşoare la 1 aprilie.

30 afișări
Imaginea articolului Repetiţie generală pe 1 aprilie pentru verificarea securităţii întâlnirii Băsescu-Bush

Repetiţie generală pe 1 aprilie pentru verificarea securităţii întâlnirii Băsescu-Bush (Imagine:Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, membrii Comandamentului Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO – 2008 (CNSS) s-au deplasat în judeţul Constanţa şi au analizat stadiul implementării măsurilor de protecţie şi securitate care se instituie "cu ocazia întâlnirii bilaterale România - SUA".

"S-au analizat alternativele de deplasare a celor doi preşedinţi la locul reuniunii, luându-se în calcul securizarea unor culoare rutiere destinate exclusiv delegaţiilor oficiale, de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu până în staţiunea Neptun, (drumurile europene E-60 şi E-87). Traseele vor beneficia de acelaşi tip de dispozitive de securitate instituite în Bucureşti", se arată în comunicat.

CNSS precizează că, în contextul instituirii de măsuri de securitate pentru întâlnirea preşedinţilor român şi american de la Neptun, s-au dispus măsuri speciale de securitate maritimă şi de supraveghere navală.

"Repetiţia generală pentru verificarea dispozitivelor de securitate ce vor fi instituite cu ocazia întâlnirii bilaterale este programată pentru prima zi din aprilie", se arată în comunicat.

Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO – 2008 a recomandat autorităţilor locale din Constanţa, în urma evaluărilor stării de securitate, ca manifestările publice în aer liber să nu se desfăşoare în data de 2 aprilie, când preşedinţii român şi american se vor întâlni la Neptun.

George W. Bush, însoţit de Laura Bush, se va afla în România, în perioada 1 - 4 aprilie, pentru a participa la summit-ul NATO de la Bucureşti şi a efectua o vizită bilaterală. Cu această ocazie, preşedintele american se va deplasa în judeţul Constanţa, urmând să aibă consultări cu preşedintele Traian Băsescu, la Neptun, iar la finalul întâlnirii cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici