REPORTAJ: Cireşele de Păuleşti, vedete peste hotare - GALERIE FOTO

Mai devreme decât în alţi ani, renumitele cireşe din localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, au început să apară la margine de drum. Localnicii îşi vând fructele de mai, pe tarabe improvizate, în faţa curţilor, şi nu puţini sunt şoferii care preferă să tragă pe dreapta şi să cumpere un kilogram.

2026 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Cireşele de Păuleşti, vedete peste hotare - GALERIE FOTO

REPORTAJ: Cireşele de Păuleşti, vedete peste hotare

Printre cei care au oprit să guste din cireşele de mai se numără şi o familie stabilită în Dubai.

Cei doi, Mariam şi Bassam Nassar, îşi petrec vacanţa în România. Spun că sunt îndrăgostiţi de peisajele ţării noastre, iar la Păuleşti au oprit să cumpere cireşe, dar mai ales să le fotografieze. Nu oricum însă, ci în pom.

“Am oprit datorită pomilor cu cireşe. Sunt extraordinari, vremea este frumoasă, locul este foarte frumos, iar România este foarte, foarte frumoasă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariam Nassar.

Şi dacă tot a fost în livada unor localnici, Mariam a putut gusta şi căpşuni. A făcut nenumărate poze pe care spune că le va trimite repede familiei.

"Şi în Liban sunt cireşe, dar nu stăm mult timp în Liban, noi locuim în Dubai, ei nu au atât de multă verdeaţă. Toată viaţa eu am locuit în Dubai de aceea ador verdeaţa de aici. Este deşert acolo”, a mai adăugat Mariam.

La Păuleşti, kilogramul de cireşe se vinde cu preţuri cuprinse între 8 şi 10 lei. La Ploieşti, la piaţă, acestea costă între 20 şi 25 de lei kilogramul.

“S-au făcut mult mai devreme cireşele anul acesta. Sunt multe, dar ploile din ultima perioadă le-a afectat şi multe sunt stricate. Culegem în fiecare zi şi le alegem că nu putem vinde marfă proastă”, a declarat Aurelia Anton.

La finele lunii mai, în Păuleşti este organizat, în fiecare an, Festivalul cireşelor.

Comuna Păuleşti se află la aproximativ cinci kilometri de Ploieşti, spre Slănic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici