REPORTAJ: Euforie în rândul angajaţilor din Primăria Sibiu, dar şi un gust amar: "E o urmă de tristeţe în sufletele tuturor. Şeful pleacă"

Angajaţii Primăriei Sibiu sunt fericiţi că cel care i-a condus în ultimii 14 ani, Klaus Iohannis, a reuşit să devină preşedintele României, dar, în acelaşi timp, au şi un gust amar, pentru că le pleacă "şeful". În oraş, oamenii spun că au pierdut un primar, dar au câştigat un preşedinte.

9346 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Euforie în rândul angajaţilor din Primăria Sibiu, dar şi un gust amar: "E o urmă de tristeţe în sufletele tuturor. Şeful pleacă"

Klaus Iohannis (Imagine: Silvana Armat/ Mediafax Foto)

În Primăria Sibiu lucrează aproximativ două sute de persoane, care au trăit cu emoţie, mândrie şi speranţă ultimele luni, în care Klaus Iohannis a fost implicat în cursa electorală pentru Palatul Cotroceni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ziua de luni a început cu bucurie maximă în administraţia locală din oraş, angajaţii fiind extrem de fericiţi că "şeful" lor a reuşit să devină preşedintele României. În birouri oamenii comentează toate datele procesului electoral de duminică, dar şi reacţiile liderilor politici şi, mai ales, ieşirile "primarului".

Atmosfera este de euforie, oamenii sunt încântaţi că cel care i-a condus în ultimii 14 ani a reuşit să devină preşedintele României.

Este şi un dram de mândrie în glasul fiecăruia: "Noi am dat preşedintele! Noi îl cunoaştem personal pe actualul preşedinte!".

"Acum toţi sunt euforici. Comentează aproape fiecare minut al zilei de ieri (duminică – n.r). Sunt toţi fericiţi, dar există şi un gust amar. Şeful va pleca. După ce se duce euforia toţi se gândesc la ce se întâmplă acum. Este şi o urmă de tristeţe în sufletele tuturor. Şeful pleacă", a declarat corespondentului MEDIAFAX, unul dintre directorii Primăriei Sibiu.

Angajaţii Primăriei Sibiu se gândesc apoi ce urmează să se întâmple cu întreaga instituţie.

"Nu se poate să nu te gândeşti ce va fi acum: cine vine, cum va fi, ce va fi, cum ne vom descurca de acum înainte", a spus un alt angajat al municipalităţii.

Încântare este şi în rândul membrilor Forumului Democrat al Germanilor din România: un etnic german a reuşit să ocupe cea mai înaltă funcţie în stat.

"Forumul Democrat al Germanilor din România, luând act de comunicatul BEC cu privire la rezultatele parţiale ale alegerilor de duminică, îl felicită din toată inima pe domnul Klaus Werner Iohannis cu ocazia alegerii sale în funcţia de preşedinte al României. Ne exprimăm bucuria pentru modul în care cetăţenii României au luptat pentru dreptul democratic de a-şi exprima votul şi modul în care au decis să-l aleagă pe fostul preşedinte al FDGR şi primarul Sibiului în funcţia de preşedinte al tuturor românilor, oferind ţării şansa să îşi continue dezvoltarea în cadrul UE după norme europene şi cu respectarea acestora", spune Paul Porr, preşedintele FDGR.

El este convins că Iohannis "va avea un mandat în care îşi va pune proiectul pentru ţară în practică".

Bucurie mare este şi la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, unde soţia lui Klaus Iohannis este profesoară de engleză.

Carmen Iohannis a mers luni la serviciu ca în orice zi normală, plecând de acasă pe jos, ca de obicei.

Ea spune că a primit cu bucurie vestea că soţul său va fi preşedinte, dar că nu a discutat deocamdată cu acesta dacă ea va cere transferul la o unitate de învăţământ din Bucureşti sau nu.

Carmen Iohannis a fost întâmpinată cu flori de către colegii de la şcoală, iar elevii au cântat imnul României şi "We are the champions" în momentul în care aceasta a intrat în liceu.

"Va fi o primă doamnă deosebită, diferită de celelalte prime doamne. Fiind profesoară, este genul de om care se implică", a declarat directorul Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr", Gabriel Negrea.

În întreg oraşul este o atmosferă de sărbătoare. Oriunde se întâlnesc oamenii discută despre primarul devenit preşedinte de ţară: în mijloacele de transport în comun, în birouri la serviciu, în cafenele, în curtea şcolilor, dar şi în mediul on-line. Pe reţelele de socializare, circulă postări care spun: "Am pierdut un primar, dar am câştigat un preşedinte!".

Peste 81 la sută dintre sibienii care locuiesc în municipiul reşedinţă de judeţ l-au votat pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României, deşi sunt conştienţi că rămân fără primarul căruia i-au acordat patru mandate consecutive.

Klaus Iohannis este primar al Sibiului din anul 2000, de fiecare dată el câştigând alegerile din primul tur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici