Restaurantele s-au redeschis în mai multe oraşe din ţară. În ce condiţii se poate ieşi la localuri

  • Bucureştiul a trecut, miercuri, în scenariul galben.
  • Rata de infectare din Bucureşti a coborât sub pragul de trei la mia de locuitori.
  • Restaurantele s-au redeschis, la interior, în mai multe oraşe importante ale ţării.
  • În schimb, localurile rămân închise la interior în Cluj, Timişoara sau Braşov.
3542 afișări
Imaginea articolului Restaurantele s-au redeschis în mai multe oraşe din ţară. În ce condiţii se poate ieşi la localuri

Restaurantele s-au redeschis în mai multe oraşe din ţară. În ce condiţii se poate ieşi la localuri

Bucureştiul a trecut în scenariul galben, după ce rata de infectare din Capitală a scăzut sub pragul de trei cazuri la mia de locuitori. 

O veste mare pentru industria HoReCa, dar şi pentru sălile de teatru şi spectacole, cinematografe şi sălile de jocuri/agenţiile de pariuri. 

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a şi anunţat că aşteaptă 48 de ore, să vadă evoluţia incidenţei. Dacă trendul se păstrează, va convoca în şedinţă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, iar măsurile de relaxare vor fi aprobate.  

Toate restaurantele ar urma să funcţioneze la 30% din capacitate. 

La Craiova, de exemplu, localurile s-au redeschis la interior din decembrie. Au fost apoi câteva zile confuze, după ce incidenţa trecuse iarăşi de pragul de trei la mie. Până la urmă, restaurantele au rămas deschise şi funcţionează la 30% din capacitate. 

Şi la Iaşi restaurantele sunt deschise de ceva vreme. La fel şi la Buzău sau Botoşani, alte oraşe reşedinţă de judeţ. Chiar şi la Zalău, care fusese primul oraş mare din ţară carantinat complet. 

Iar la Alba Iulia, localurile s-au redeschis şi la interior de azi. Oraşul a revenit în scenariul galben, după câteva zile în care fusese în scenariul roşu. 

Iar în localităţile în care incidenţa coboară sub 1,5 la mie, lucrurile stau şi mai bine: toate aceste afaceri pot funcţiona la 50% din capacitate. 

La Timişoara, însă, unde incidenţa e de cinci la mie, la fel şi la Cluj, unde rata e de peste 4,5 la mie, restaurantele rămân închise.

Şi restaurantele din Braşov rămân închise. Chiar dacă judeţul Braşov este în scenariul galben, incidenţa din oraş nu a coborât sub acest prag limită, de trei la mie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici