Localurile se redeschid două localităţi unde numărul de cazuri COVID a scăzut

  • Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJASU) Bistriţa-Năsăud a decis ridicarea restricţiilor în două comune din judeţ,
  • Numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut în aceste comune
  • Comunele din judeţul Bistriţa-Năsăud în care se menţin restricţiile, conform hotărârilor anterioare, sunt: Rebra, Spermezeu, Şieuţ.
  • Restricţiile vizau activitatea cafenelelor şi restaurantelor
403 afișări
Imaginea articolului Localurile se redeschid două localităţi unde numărul de cazuri COVID  a scăzut

Restricţii ridicate, de miercuri, în două localităţi unde numărul de cazuri COVID a scăzut

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJASU) Bistriţa-Năsăud a decis ridicarea restricţiilor în două comune din judeţ, unde numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut.

Potrivit deciziei CJSU, se ridică restricţiile în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 14 zile, a scăzut sub pragul de 1,5/1000 de locuitori: Budeşti şi Lunca Ilvei.

Hotărârea intră în vigoare de miercuri şi presupune deschiderea restaurantelor şi cafenelelor care funcţionează în spaţii închise.

Comunele din judeţul Bistriţa-Năsăud în care se menţin restricţiile, conform hotărârilor anterioare, sunt: Rebra, Spermezeu, Şieuţ.

Situaţii deosebite se înregistrează în Beclean şi Livezile.

„Precizăm faptul că mici depăşiri ale pragului de 1,5/1000 de locuitori se înregistrează şi la Beclean, respectiv Livezile. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a decis ca în cazul celor două unităţi administrativ-teritoriale să nu impună deocamdată restricţii, având în vedere că aceste valori se înregistrează în urma îmbolnăvirilor de la diferite centre de îngrijire. Mai exact, este vorba despre focare izolate, cu persoane instituţionalizate care nu au avut contact cu comunitatea”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici