Reţea de apă şi canalizare pe 18 străzi din cartierul Apărătorii Patriei, până în septembrie 2010

Realizarea reţelei de apă şi canalizare pe 18 străzi din cartierul bucureştean Apărătorii Patriei ar trebuie să înceapă în aproximativ o lună şi să fie finalizată până în septembrie anul viitor, în proiectul estimat la peste cinci milioane de lei fiind prevăzute aproximativ 630 de gospodării.

144 afișări
Imaginea articolului Reţea de apă şi canalizare pe 18 străzi din cartierul Apărătorii Patriei, până în septembrie 2010

Reţea de apă şi canalizare pe 18 străzi din cartierul Apărătorii Patriei, până în septembrie 2010 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Candidatul la Preşedinţie Sorin Oprescu - primarul Capitalei, aflat în concediu de odihnă pe perioada campaniei electorale - şi directori ai municipalităţii au analizat, duminică, împreună cu constructorul, situaţia celor 18 străzi din cartierul Apărătorii Patriei, pe care urmează să se construiască reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, informează un comunicat de duminică al Primăriei.

Primaria Capitalei a atribuit asocierii societăţii comerciale "Ponicon şi Proect" Bucureşti contractul de proiectare şi execuţie pentru reţeaua de apă şi canalizare pentru cele 18 străzi, valoarea contractului fiind de 5.035.147,99 lei (inclusiv TVA).

Studiul de fezabilitate pentru această lucrare a fost întocmit în perioada octombrie - decembrie 2008, estimat la o valoare iniţială estimată de 10.068.000 de lei.

Străzile care urmează să intre în reabilitare sunt Bucovăţ, Ciurului, Oraviţa, Deseti, Petrilova, Balea, Dragăneşti, Poieni, Boian, Măceşului, Sergent Lătăreţu, Muntele Lung, Arcadiei, Rediu, Câmpeni, Adierii, Dălhauţi, Aviator Turcaş.

Lungimea reţelei de alimentare cu apă va fi de 5.840 de metri, iar cea a reţelei de canalizare de 5.220 de metri.

Vor fi racordate la reţeaua de apă-canal 629 de gospodării.

Conform contractului, termenul pentru finalizarea proiectării este de trei luni, iar pentru execuţie de 12 luni de la momentul începerii lucrărilor.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au cerut constructorului să urgenteze faza de proiectare, astfel încât în 30 de zile să înceapă lucrările pe două sau trei străzi, pentru a putea avansa în funcţie de condiţiile meteorologice, a spus directorul Direcţiei Generale de Infrastructură a PMB, Mădălin Dumitru, citat în comunicat.

"Vrem ca până la începutul lui septembrie 2010, pe toate cele 18 străzi reţeaua de apă şi canalizare să fie terminată. În prezent, 5 la sută din străzile Capitalei au deficienţe majore în reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, scopul nostru este să reducem acest procent la zero", susţine Mădălin Dumitru.

Primaria Capitalei derulează în prezent astfel de investiţii în cartiere precum Străuleşti, Vatra Nouă şi Chitila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici