Video Reţea de licitatori pe internet, anihilată

O reţea de licitatori prin internet a fost identificată după ce procurorii au descins, marţi dimineaţa, în 35 de locaţii şi au ridicat peste 20 de persoane.

444 afișări

Membrii reţelei au obţinut peste 400 de mii de euro, achiziţionându-şi vile, apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup.

Potrivit Poliţiei Române, 80 de poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate, DPIR Vâlcea, cu sprijinul SCCO Sibiu, SCCO Hunedoara, precum şi o sută de jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie ''Vlad Ţepeş” Bucureşti au făcut peste 30 de descinderi la locaţiile mai multor persoane, membrii unui grup infracţional specializat în comiterea de infracţiuni informatice.

Percheziţiile au fost făcute la domiciliile liderilor şi ale principalilor membrii ai grupului, dispuse pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Sibiu, Alexandria, Drăgăşani şi Hunedoara, fiind ridicate pentru cercetări 19.500 de lei, 24.300 de euro, 4.580 lire sterline, 1.100 de dolari, 18 laptop-uri, 12 unităţi PC + Hardisk, 29 de telefoane mobile, opt memory stick-uri, cinci modemuri, şase cartele SIM, două Routere, două Receivere şi un switch, obiecte, bunuri şi valori care constituie mijloace materiale de probă şi care au servit la comiterea de infracţiuni.

Majoritatea unităţilor centrale şi a laptop-urilor aveau conexiune de internet şi erau folosite în timpul săvârşirii acestor activităţi ilicite.

În urma acţiunii, denumită ''MALWARE'', au fost conduse la sediul SCCO Vâlcea 15 persoane, iar în urma administrării probelor, procurorii din cadrul Biroului Teritorial urmează a formula propuneri corespunzătoare.

Din datele de anchetă, a rezultat faptul că membrii reţelei se ocupau cu pătrunderea fără drept în sisteme şi conturi bancare, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri, unde au atras sute de cetăţeni străini. Ei au reuşit să obţină sume importante de bani, peste 400.000 de euro, achiziţionând în acelaşi timp bunuri imobile, apartamente şi vile, precum şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup.

Liderul grupării a fost găsit în casa deputatului PDL Neamţ, Dumitru Puzdrea, informează surse judiciare.

Surse judiciare au precizat că liderul grupării a fost găsit în locuinţa deputatului PDL de Neamţ Dumitru Puzdrea, care - conform declaraţiei de avere completată în 9 iunie 2008 - are ca proprietăţi imobiliare un apartament în strada Nicolae Racotă, din sectorul 1 al Capitalei.

Poliţia Română precizează că, dată fiind complexitatea acţiunii şi ingeniozitatea modurilor de operare folosite de membrii acestei grupări infracţionale, a fost nevoie de monitorizarea permanentă a acestora, folosindu-se cu eficienţă poliţişti din diverse structuri operative specializate precum şi specialişti FBI.

Anchetatorii români, împreună cu specialişti FBI, au stabilit în urmă cu o lună modul de operare în ampla acţiune desfăşurată, marţi, în Vâlcea, Bucureşti, Hunedoara şi Sibiu, unde au fost ridicate 24 de persoane în legătură cu licitaţiile prin internet, informează surse oficiale.

Deputatul PDL Dumitru Puzdrea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu ştie despre descoperirea de către procurorii DIICOT a liderului unei reţele de fraude pe internet în locuinţa sa, că soţia sa a închiriat apartamentul unei persoane, iar Poliţia urmează să le dea mai multe detalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici