REZIDENŢIAT 2011: Zeci de candidaţi protestează şi cer suplimentarea locurilor

Câteva zeci de candidaţi care au susţinut concursul de rezidenţiat protestează de câteva zile în Capitală, cerând suplimentarea locurilor, Ministerul Sănătăţii anunţând că orice discuţie pe această temă poate fi abordată după finalizarea repartiţiei pe posturi, care are loc marţi.

1686 afișări
Imaginea articolului REZIDENŢIAT 2011: Zeci de candidaţi protestează şi cer suplimentarea locurilor

REZIDENŢIAT 2011: Zeci de candidaţi protestează şi cer suplimentarea locurilor (Imagine: Shutterstock)

Tinerii au venit începând de joi la Ministerul Sănătăţii şi de fiecare dată au avut discuţii cu preşedintele Comisiei de rezidenţiat, Adrian Streinu-Cercel. Mai mult, vineri, 60 dintre protestatari au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii, a declarat luni pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

Preşedintele Comisiei de rezidenţiat a promis că va analiza memoriul lăsat de concurenţii la rezidenţiatul din 20 noiembrie care nu au promovat testul sau care nu au obţinut un loc.

Oana Grigore a precizat că rezidenţiatul poate fi declarat închis după ce şi ultimul candidat a fost repartizat, acţiune care se va finaliza marţi.

"Ultima zi de repartiţie este marţi, în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, când sunt repartizaţi candidaţii care au obţinut punctaj de promovare pe post", a mai spus Oana Grigore.

Ministerul Sănătăţii a informat permanent candidaţii la concursul de rezidenţiat că "ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu din respectiva universitate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu".

Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu pot fi alese de alţi candidaţi la concursul de rezidenţiat din 20 noiembrie.

Concursul din acest an a fost organizat pentru prima dată descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, fiind înscrişi 5.025 de candidaţi pe 3.810 locuri şi posturi.

În Bucureşti au fost înscrişi 1.173 de candidaţi, în Cluj au fost 821de candidaţi, în Iaşi - 770, în Timişoara - 601, în Craiova - 552 şi la Târgu Mureş - 508.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici