Rezidenţiat 2011: Peste 86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare

Peste 86% dintre candidaţii înscrişi la concursul de rezidenţiat din 20 noiembrie au obţinut note de promovare, informează Ministerul Sănătăţii.

796 afișări
Imaginea articolului Rezidenţiat 2011: Peste 86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare

Rezidenţiat 2011: Peste 86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare (Imagine: Shutterstock)

Din cei 5.025 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie înscrişi la concurs au fost admişi 4.339. Din totalul celor admişi, 3.482 au obţinut punctaj de promovare la medicină, 703 la medicină dentară, iar 154 în domeniul farmacie.

Pentru domeniul medical punctajul maxim realizat a fost de 939 puncte, iar cel minim de promovare de 530 puncte. La medicină dentară punctajul maxim realizat a fost de 902 puncte, iar cel minim de promovare 480 puncte. La farmacie punctajul maxim realizat a fost de 868 puncte şi punctajul minim de promovare 441 puncte.

La concursul de rezidenţiat din această sesiune s-au înscris 5.025 de candidaţi care au concurat pe 3.810 locuri şi posturi.

Repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc se va desfăşura duminică, urmând ca luni să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare.

Repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare pe post va avea loc marţi, în cadrul direcţiilor de sănătate publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici