Rezidenţiatul se va desfăşura în şase centre universitare. În ce condiţii va avea loc concursul

Concursul de rezidenţiat, programat pentru 20 noiembrie, se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara, în total fiind 2.998 de locuri şi 812 de posturi, iar subiectele vor fi diferite de la o universitate la alta, informează, vineri, MS.

916 afișări
Imaginea articolului Rezidenţiatul se va desfăşura în şase centre universitare. În ce condiţii va avea loc concursul

Rezidenţiatul se va desfăşura în şase centre universitare. În ce condiţii va avea loc concursul (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii (MS) a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat, care va fi organizat în 20 noiembrie.

Una dintre noutăţile acestui an este că examenul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

Potrivit MS, în sesiunea din 2011, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.810 locuri şi posturi, dintre care 2.998 de locuri şi 812 de posturi.

Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

"Prin descentralizarea Rezidenţiatului urmărim eficientizarea pregătirii în concurs. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare niversitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.

El a mai subliniat că, anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare, posturile scoase la concurs fiind, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până în 7 octombrie, la direcţiile de sănătate publică, sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

"Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post", precizează MS.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alţi candidaţi.

Toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, precum şi publicaţia de concurs au fost publicate, vineri, în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.rezidenţiat.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici