REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - HARGHITA: Peste 73% dintre absolvenţii au luat medii peste 5

Peste 73 la sută dintre candidaţii la EVALUAREA NAŢIONALĂ din judeţul Harghita au obţinut medii peste 5, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean înainte de contestaţii, la Limba română, unde puţin peste 55% dintre elevi au luat peste 5.

1180 afișări

Inspectorul şcolar general din Harghita, Bartolf Hedwig, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că, la EVALUAREA NAŢIONALĂ, 73,19 la sută dintre candidaţi au luat medii peste 5, faţă de 61,38 la sută anul trecut.

Potrivit sursei citate, cele mai slabe rezultate au fost obţinute de candidaţii din Harghita la Limba română, unde 55,63 la sută dintre cei prezentaţi la EVALUAREA NAŢIONALĂ au luat peste 5.

La Matematică, au luat note peste cinci 66,44 la sută dintre elevi, iar la Limba maghiară - 94,31 la sută dintre candidaţi.

O statistică realizată de ISJ Harghita evidenţiază că fetele au obţinut cele mai bune note, comparativ cu băieţii, iar lucrările elevilor din mediul urban au fost mult mai bune decât cele ale elevilor din mediul rural.

"Rezultatele la EVALUAREA NAŢIONALĂ în acest an sunt mult mai bune faţă de cele obţinute anul trecut, ceea ce ne bucură pe toţi, în primul rând pe elevi şi pe părinţii acestora, dar şi pe noi, cadrele didactice, care acum constatăm că eforturile depuse în special în ultimul an, când s-au făcut pregătiri intense, nu au fost în zadar, la fel şi cele două simulări pe care le-am organizat la nivelul judeţului", a declarat Bartolf Hedwig.

Inspectorul şcolar general din Harghita a spus că, potrivit profesorilor de specialitate, rezultatele bune obţinute s-ar putea datora, pe de-o parte, subiectelor mult mai accesibile în acest an, iar pe de altă parte formulării mult mai clare a subiectelor de examen, astfel încât elevii au înţeles mai bine cerinţele.

În Harghita, la EVALUAREA NAŢIONALĂ au participat 2.794 de elevi, din totalul de 2.836 înscrişi.

Cei care nu sunt multumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii, sâmbătă, până la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici