REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - ARAD: 35 de candidaţi respinşi au fost declaraţi promovaţi după recorectarea lucrărilor

Aproape 300 de contestaţii dintre cele 783 depuse în Arad după examenul de bacalaureat au fost admise, iar 35 dintre candidaţii respinşi iniţial au fost declaraţi promovaţi, astfel că promovabilitatea a crescut cu aproape un punct procentual, la 50,47 la sută.

183 afișări

Potrivit rezultatelor finale publicate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, promovabilitatea la sesiunea de vară a BACALAUREATULUI este de 50,47 la sută, faţă de 49,58 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Faţă de sesiunea din vara anului trecut, promovabilitatea în judeţ, după contestaţii, este cu 10,15 puncte procentuale mai mare, atunci fiind de 40,32 la sută.

Dintre cele 783 de contestaţii depuse, 297 au fost admise, iar 35 de candidaţi declaraţi iniţial respinşi au promovat, după ce lucrările le-au fost recorectate.

Potrivit ISJ Arad, în judeţ au fost înscrişi la bacalaureat 4.208 de absolvenţi de liceu, din care s-au prezentat la probe 3.937.

În 2012, promovabilitatea la bacalaureat a crescut uşor în urma soluţionării contestaţiilor, de la 39,07 la sută la 40,32 la sută, respectiv cu 1,25 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici