REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - BISTRIŢA: Promovabilitatea a crescut la 60,23 la sută, cu aproape 2 puncte procentuale

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud a crescut cu 1,92 puncte procentuale în urma contestaţiilor, de la 58,31 la sută la 60,23 la sută, iar 48 de candidaţi care fuseseră declaraţi respinşi au promovat după ce lucrările le-au fost recorectate.

126 afișări

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost admise 35 la sută din contestaţiile depuse.

"Au fost depuse 595 de contestaţii şi au fost admise 211. În 23 de cazuri, nota a scăzut, în 188 de cazuri a crescut, iar 48 dintre candidaţii cu note mărite au reuşit să promoveze. Ca urmare a acestui fapt, a crescut promovabilitatea de la 58,31 la sută, cât era înainte de contestaţii, la 60,23 la sută, cu aproape două puncte procentuale", a spus Tabără.

În Bistriţa-Năsăud, majoritatea contestaţiilor au fost depuse la limba şi literatura română şi la matematică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici