REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ - Mureş: Un sfert dintre contestaţii au fost admise

Un număr de 70 de contestaţii dintre cele 282 depuse de elevii mureşeni, după examenul de Evaluare Naţională, au fost admise, diferenţa cea mai mică între nota iniţială şi cea finală fiind de 0,05 puncte, iar cea mai mare - de 1,40 de puncte, în ambele cazuri fiind vorba de lucrări la Limba română.

246 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ - Mureş: Un sfert dintre contestaţii au fost admise

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ - Mureş: Un sfert dintre contestaţii au fost admise (Imagine: Liviu Chirica/ arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş miercuri seară, un sfert dintre contestaţiile depuse - mai exact 70 de contestaţii din totalul de 282 - au fost admise.

Diferenţele între notele iniţiale şi cele finale sunt între 0,05 puncte (de la 9,65 la 9,70, în cazul unei lucrări la Limba şi literatura română) şi de 1,40 de puncte (de la 6 la 7,40, tot la Română).

O elevă care a depus contestaţie la Matematică a obţinut 10, iniţial, lucrarea fiindu-i notată cu 9,85.

Pe de altă parte, cei mai fericiţi au fost doi elevi care au reuşit să obţină notă de trecere, în urma contestaţiilor - de la 4,60 la 5,40, la Matematică, şi de la 4.05 la 5,10, la Limba şi literatura română.

Un al treilea elev a fost însă ghinionist, pentru că, deşi nota i-a crescut semnificativ, în urma contestaţiei depuse, de la 3,50 la 4,80, la o lucrare la Limba română, nu a reuşit să obţină nota de trecere.

După examenul de Evaluare Naţională, la care s-a înregistrat, în judeţul Mureş, un procent de medii peste 5, de 72,83 la sută, au fost depuse 282 de contestaţii, cele mai multe - 168, înregistrându-se la Limba şi literatura română.

La examenul de Evaluare Naţională din judeţul Mureş au participat 4.388 de elevi, din cei 4.580 înscrişi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici