Rezultate la bacalaureat: În judeţul Constanţa promovabilitatea a crescut de la 57,6% la 60% după contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut în judeţul Constanţa, în urma analizării contestaţiilor, de la 57,6 la sută la 60 la sută.

218 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În judeţul Constanţa promovabilitatea a crescut de la 57,6% la 60% după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: În judeţul Constanţa promovabilitatea a crescut de la 57,6% la 60% după contestaţii (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Constanţa, la nivelul judeţului au fost depuse 2.902 contestaţii, majoritartea fiind la limba şi literatura română şi la matematică.

"În urma recorectării lucrărilor, pot spune la această oră că promovabilitatea la nivelul întregului judeţ a crescut de la 57,6 la sută la 60 la sută", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Gabi Costea.

Ea a mai precizat că, deocamdată, nu există o centralizare a tuturor datelor, dar aceasta va fi făcută publică vineri după-amiază.

"Încă se lucrează la centralizare. Rezultatele sunt sortate în funcţie de centrele de examen şi discipline şi abia apoi vor fi afişate", a spus sursa citată.

În judeţul Constanţa, au susţinut examenul de bacalaureat 7.533 de elevi, numărul candidaţilor respinşi fiind de 3.163. Dintre aceştia, 2.652 au obţinut sub nota generală 5.00, iar 511 au avut media între 5.00 şi 5,99.

La nivelul întregului judeţ, doar Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" Constanţa a avut promovabilitate de 100 la sută, în timp ce la polul opus s-a aflat unitatea de învăţământ din Ostrov, unde promovabilitatea a fost zero. Un singur elev din judeţul Constanţa a trecut examenul de bacalaureat cu nota 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici