Rezultate la bacalaureat: Promovabilitatea a crescut cu aproape un procent în Giurgiu şi Ialomiţa

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Giurgiu a crescut cu aproape un procent după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 39,84 la sută, o situaţie similară fiind înregistrată şi în judeţul Ialomiţa, unde procentul elevilor care au promovat examenul a ajuns la 41,09.

261 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: Promovabilitatea a crescut cu aproape un procent în Giurgiu şi Ialomiţa

Rezultate la bacalaureat: Promovabilitatea a crescut cu aproape un procent în Giurgiu şi Ialomiţa (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu, promovabilitatea a crescut de la 38,92 la 39,84 la sută, find depuse 575 de contestaţii.

La Grupul Şcolar "Miron Nicolescu" din municipiul Giurgiu, unde toţi cei 218 absolvenţi nu a reuşit să obţină medii de trecere, au existat 17 candidaţi care au depus contestaţii, dar niciunul nu a fost declarat admis după reevaluarea lucrărilor.

În 2010, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 59 la sută în judeţul Giurgiu.

În judeţul Ialomiţa, promovabilitatea a crescut de la 40,2 la 41,09 la sută, după reevaluarea lucrărilor în urma celor 941 de contestaţii depuse de elevi.

"Este un rezultat în normalitate, nu este o diferenţă mare, ceea ce înseamnă că profesorii ialomiţeni au corectat bine. Anul trecut după analizarea contestaţiilor am avut o creştere de aproximativ două procente, având o medie de 45,2 la sută. Profesorii noştri au fost exigenţi, iar cea mai mică promovabilitate s-a înregistrat la Grupul Şcolar Ţăndărei, unde aşse elevi din 244 au reuşit să treacă examenul, respectiv Grupul Şcolar din Urziceni, unde aşpte candidaţi din 195 au promovat, iar după contestaţii rezultatele au rămas neschimbate", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa, profesor Ilie Stavăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici