Rezultatele la bacalaureat, afişate duminică, până la ora 16

Prima afişare a rezultatelor la bacalaureat este programată pentru duminică până la ora 16.00, iar imediat după aceea şi până la ora 20.00 vor putea fi depuse contestaţiile, potrivit metodologiei de organizare şi funcţionare a examenului de bacalaureat.

1084 afișări
Imaginea articolului Rezultatele la bacalaureat, afişate duminică, până la ora 16

Rezultatele la bacalaureat, afişate duminică, până la ora 16 (Imagine:Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti atenţionează părinţii să nu întârzie cu depunerea contestaţiilor, întrucât programul este foarte bine organizat, iar activitatea privind contestaţiile extrem de laborioasă.

"Nu vom accepta nicio contestaţie peste ora 20.00. Inspectorii vor lucra toată noaptea, astfel că nu putem tulbura acest program", a explicat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al ISMB, Marian Banu.

Prima afişare a rezultatelor este programată, duminică, până la ora 16.00.

În aceeaşi zi, între 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Hotărârile comisiei judeţene de contestaţii/a municipiului Bucureşti se consemnează într-un proces-verbal care se semnează de către membrii comisiei şi de preşedinte.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Se consideră promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6. În acest caz, candidatul este declarat "reuşit". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6.

Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.

Candidaţii care nu promovează examenul sau doar anumite probe mai au o şansă în sesiunea din toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici