RFI România: Numărul utilizat de Mohammed Atta nu are legătură cu România

Numărul de telefon utilizat de teroristul Mohammed Atta, la care se face referire în ziarul francez Liberation preluat dintr-un raport FBI este 040 71 899 042 şi nu este număr de România, având un 0 mai puţin, transmite RFI România.

1 afișare

Autorul articolului a citat un raport al FBI, preluând următorul număr de telefon: 00 40 71 899 042, ca fiind folosit de Mohammed Atta, liderul operaţional al teroriştilor morţi în atentatele de la 11 septembrie.

De fapt - potrivit unor surse care au citit raportul, citate de RFI - numărul exact din raportul FBI este 040 71 899 042 (cu un zero mai puţin la începutul numărului decât prefixul României) şi apare în mai multe documente oficiale cum ar fi cele ale unui tribunal din Statul Virginia sau Banca Naţională a Ciprului, ca fiind folosit de Ramzi Bin al-Shibh, un apropiat al lui Mohammed Atta.

Numărul respectiv a fost înregistrat în anii 2000 în Germania, la Hamburg, 040 fiind prefixul acestui oraş, care a fost şi baza operaţională a teroriştilor.

Pe de altă parte, cifrele care urmează aşa-zisului prefix nu au aparţinut niciodată a unui post telefonic românesc, fix sau mobil, au declarat, pentru RFI România, surse din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Liberation publică, în ediţia on-line de marţi, un raport clasificat al FBI care dezvăluie activităţile celor 19 autori ai atentatelor de la 11 septembrie, în cursul perioadei de opt luni care au precedat atacurile comise pe teritoriul Statelor Unite.

Citeşte mai multe aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici