Risc de avalanşe în partea superioară a Masivului Bucegi

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor că în partea superioară a Masivului Bucegi există risc crescut de producere a avalanşelor, în condiţiile în care la munte a nins abundent în ultimele zile, zăpada este afânată şi se poate disloca în orice moment.

14 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşe în partea superioară a Masivului Bucegi

Risc de avalanşe în partea superioară a Masivului Bucegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la munte a nins abundent în ultimele zile şi continuă să ningă, iar în aceste condiţii în partea superioară a Masivului Bucegi există risc de producere a avalanşelor.

Salvatorii montani atrag atenţia turiştilor care vor să urce cu telecabina pe platoul Bucegi asupra faptului că pe munte vremea este schimbătoare şi îi sfătuiesc pe aceştia să nu urce pe munte neechipaţi pentru iarnă.

De asemenea, reprezentanţii Salvamont le amintesc turiştilor că în această perioadă a anului traseele montane sunt închise şi, prin urmare, dacă vor să urce pe platoul Bucegi să folosească mijloacele de transport pe cablu şi să nu de abată de la traseele marcate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici