Risc de inundaţii în nordul judeţului Botoşani: Nivelul Prutului la intrarea în România depăşea, luni dimineaţă, cu peste un metru cota de inundaţii

Cota de inundaţie este depăşită cu 120 de centimetri, luni dimineaţa, la intrarea în ţară a râului Prut, aceasta crescând cu trei centimetri într-o singură oră, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

259 afișări
Imaginea articolului Risc de inundaţii în nordul judeţului Botoşani: Nivelul Prutului la intrarea în România depăşea, luni dimineaţă, cu peste un metru cota de inundaţii

Risc de inundaţii în nordul judeţului Botoşani: Cotă depăşită cu 120 de centimetri, la intrarea în ţară a râului Prut

„La ora 07.00, râul Prut măsură la intrarea în ţară (Oroftiana) are 590 de cm, cu 120 cm peste cota de inundaţie”, precizează ISU Botoşani.

Conform sursei citate, cota de inundaţie a crescut cu trei centimetri într-o oră, iar tendinţa este în continuare de creştere.

„La Rădăuţi Prut, cota de atenţie a fost depăşită cu 41 cm. Tendinţa este de creştere”, menţionează ISU Botoşani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici