Risc însemnat de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de risc însemnat de producere a avalanşelor, valabilă în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri.

221 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Risc însemnat de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Avertizarea intră în vigoare luni, 14 martie, la ora 20.00 şi este valabilă până marţi, 15 martie, ora 20.00.

Riscul însemnat de producere a avalanşelor există deoarece "la suprafaţă, se găseşte un strat de până la 25 cm zăpadă căzută în ultima săptămână. Din cauza temperaturilor negative, inclusiv din timpul zilei, acest strat este îngheţat la suprafaţă , fiind depus peste straturile mai vechi, compactate. Ninsorile estimate din intervalul următor vor depune un strat de până la 10 centimetri de zăpadă proaspătă, uşoară şi se vor forma noi plăci de vânt. Pe versanţii suficient de înclinaţi, mai ales la supraîncărcări, stratul superior poate aluneca peste cel vechi, îngheţat, ducând astfel la declanşarea avalanşelor", potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Meteorologii mai precizează că stratul de zăpadă măsoară la această oră 139 centimetri la Bâlea Lac şi 121 cm pe Vârful Omu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici