Risc însemnat de avalanşe şi trasee închise în Masivul Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele din Masivul Bucegi sunt închise şi anunţă că pe toate văile din Bucegi există risc însemnat de producere a unor avalanşe, în condiţiile în care în unele zone stratul de zăpadă atinge un metru şi jumătate.

30 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe şi trasee închise în Masivul Bucegi

Risc însemnat de avalanşe şi trasee închise în Masivul Bucegi (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni (judeţul Prahova), Gheorghe Haiduc, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că pe toate văile din Masivul Bucegi există risc crescut ca zăpada să se disloce şi să o ia la vale.

Stratul de zăpadă în munţi este de 50 - 60 de centimetri, însă în unele zone, acolo unde a viscolit şi există troiene, stratul de zăpadă atinge un metru şi jumătate.

Salvatorii montani le reamintesc turiştilor care vor să urce pe munte sau să coboare pe pârtiile neamenajate şi neomologate că riscă în orice moment să fie surprinşi de avalanşă.

De altfel, marţi după-amiază, cinci schiori care au încercat să coboare de la Cota 2.000 la Cota 1.400 în Bucegi au fost surprinşi de o avalanşă, pentru recuperarea a trei dintre eu fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor. De asemenea, sâmbătă o turistă a murit în Munţii Baiului după ce a fost surprinsă de avalanşă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici