Risc însemnat de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Meteorologii anunţă că riscul producerii unor avalanşe în zona înaltă a Munţilor Făgăraş şi Bucegi este însemnat, până duminică la ora 20.00, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

336 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Risc însemnat de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.600 de metri altitudine, este de trei - risc însemnat.

”În partea superioară regăsim un strat de zăpadă proaspătă sau recentă, depus în zilele precedente, de grosime variabilă, ce poate atinge pe alocuri 30-40 cm, mai ales la peste 1800 m, strat cu rezistenţă scăzută şi coeziune slabă cu straturile mai vechi. În profunzimea sa, stratul de zăpadă este consolidat şi relativ stabilizat. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt depozite de zăpadă mai importante. Pe pantele înclinate chiar şi
în condiţii de slabe supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii şi izolat, în funcţie de condiţiile locale, chiar şi de mari dimensiuni, în special la peste 1800 m”, arată sursa citată.

La altitudini mai mici de 1.600 de metri riscul producerii avalanşelor este redus.

Aici, avalanşele pot apărea în condiţii de supraîncărcări pe pantele foarte înclinate, în zonele în care sunt create depozite de zăpadă.

Avertizarea meteorologilor este valabilă până duminică la ora 20.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici