Risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş

Meteorologii şi salvamontiştii sibieni avertizează că riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş este mare, de gradul 4, pe o scală de la 1 la 5.

1 afișare
Imaginea articolului Risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş

Risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş

"Pentru prevenirea accidentelor montane le solicităm turiştilor să nu acceseze traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În căldarea Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscurile de avalanşă rămân ridicate", a declarat, marţi, directorul Serviciului Public Salvamont Sibiu, Adrian David.

Potrivit salvamontiştilor sibieni, turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă trebuie să solicite informaţii şi să respecte recomandările salvamontiştilor aflaţi în zonă. De asemenea turiştii au obligaţia de a se deplasa în zona montană având asupra lor echipamentul specific perioadei de iarnă.

Interdicţiile se menţin până la scăderea gradului de risc al declanşării avalanşelor.

Avertizarea de risc de gradul 4 de declanşare a avalanşelor se menţine până în 31 ianuarie ora 20.00

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici