Robert Negoiţă este noul preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, este noul preşedinte al Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR), înlocuindu-l pe fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc.

401 afișări
Imaginea articolului Robert Negoiţă este noul preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România

Robert Negoiţă este noul preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liviu Negoiţă, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Sectorului 3 al Capitalei, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR), vineri, în cadrul adunării generale.

Primarul din Oradea, Ilie Gavril Bolojan, a fost ales în funcţia de preşedinte executiv, iar Gheorghe Falcă, primarul Aradului, şi Lia-Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, au fost aleşi în funcţiile de prim-vicepreşedinte, în timp ce Aurel Gabriel Simionescu a fost ales secretar general.

"Avem foarte multe lucruri de făcut - vorbesc aici de colaborarea cu celelalte structuri asociative. Suntem interesaţi de diminuarea corupţiei din instituţiile publice. O primă soluţie este de a face salarizarea cât mai bună pentru a înceta cu deprofesionalizarea instituţiilor publice. Sper să găsim înţelegere, astfel încât să facem ca instituţia administraţiei publice locale să fie cât mai atractivă", a declarat Robert Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, AMR şi-a propus, pentru perioada următoare, recunoaşterea rolului municipiilor în dezvoltarea României, creşterea competenţei zonelor metropolitane în ţară, creşterea salariilor funcţionarilor publici şi a primarilor de municipii, flexibilitatea plăţilor către funcţionarii publici, corectarea rapidă a unor deficienţe legislative, creşterea autonomiei financiare, precum şi realizarea unui inventar al problemelor din administraţie pentru a îmbunătăţi performanţa acesteia în viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici