Robu, despre poarta care a ucis un tânăr: Dacă vor fi găsite persoane vinovate, trebuie să plătească.(...) Cred că s-a mers cam departe cu această temă

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, cu referire la tânărul care a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de o poartă de intrare în oraş, în timpul furtunii, că în cazul în care vor fi găsite persoane vinovate, acestea “trebuie să plătească”.

1179 afișări
Imaginea articolului Robu, despre poarta care a ucis un tânăr: Dacă vor fi găsite persoane vinovate, trebuie să plătească.(...) Cred că s-a mers cam departe cu această temă

Robu despre poarta care a ucis un tânăr: Dacă vor fi găsite persoane vinovate, trebuie să plătească.(...) Cred că s-a mers cam departe cu această temă

Primarul Timişoarei a ţinut să facă, marţi, în timpul unei conferinţe de presă, mai multe precizări cu privire la cazul tânărului de 24 de ani care a murit, duminică, în timpul furtunii, după ce poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului, a căzut peste maşina în care se afla.

Nicolae Robu a afirmat că nu a încercat niciodată să ia apărarea cuiva sau să acuze pe cineva.

“Vreau să mă fac corect înţeles în privinţa declaraţiilor pe care le-am făcut vis-a-vis de acea poartă de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului. S-a răstălmăcit ceea ce a fost spus explicit. Nu am spus prin tot ce am declarat nici că e cineva vinovat, nici că nu e cineva vinovat. Am spus un singur lucru: este foarte grav ceea ce s-a întâmplat, este foarte grav că s-a pierdut o viaţă de om şi nimeni nu o poate da înapoi şi în astfel de situaţii nu trebuie să ne jucăm cu învinuirile, justificări sau dezvinovăţiri ale cuiva. Am spus că există o instituţie cu prerogative de a face lumină, care este procuratura. Nu-mi permit să spun nimic nici spre apărare, nici spre acuzare. Există instituţii ale statului care vor face lumină şi dacă vor fi găsite persoane vinovate, fără îndoială că ele trebuie să fie pedepsite aşa cum stabilesc legile ţării. Cred că a face din acest subiect o temă ca şi cum ar fi un subiect de cancan e descalificant şi cred că s-a mers cam departe cu această temă”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei consideră că unele persoane s-au folosit de decesul tânărului pentru a-l ataca. “Este vorba de o utilizare mizerabilă a unei tragedii cumplite pentru noi atacuri la mine”, a precizat Nicolae Robu.

Premierul Mihai Tudose a spus, luni, la Realitatea TV, că primarul Nicolae Robu ar trebui să fie mai preocupat de situaţia din Timişoara de după furtuna de duminică decât să acuze autorităţile centrale.

Primul-ministru s-a referit, indirect, la acuzele aduse de către primarul Timişoarei privind lipsa unui sistem de alertare a populaţiei prin SMS în caz de calamitate.

”Nu vrei să te ocupi de curtea ta şi să vorbim despre vinovăţii după ce terminăm ce avem de făcut? Nouă ne arde casa şi lui nu-i place culoarea de la maşina de pompieri. Dacă tot nu are ocupaţie, să explice de ce a căzut chestia aia care e proaspăt făcută, cu autorizaţie de la primărie”, a comentat Mihai Tudose referindu-se la panoul care s-a prăbuşit la furtună ucigând un tânăr de 24 de ani.

Tudose l-a invitat pe primarul Timişoarei să se preocupe mai mult de situaţia din oraş decât să critice autorităţile centrale.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, duminică, în judeţul Timiş, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaş, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timişoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului.

Poarta de intrare în Timişoara a fost reabilitată de municipalitate în urmă cu doi ani, Primăria plătind peste 50.000 de euro pentru lucrările executate de o firmă privată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici