Român prins în Elveţia şi extrădat, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Un bărbat extrădat din Elveţia, după ce anchetatorii români îl dăduseră în urmărire internaţională pentru tentativă de omor şi complicitate la şantaj, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

209 afișări
Imaginea articolului Român prins în Elveţia şi extrădat, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Român trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a fost prins în Elveţia şi extrădat (Imagine: Shutterstock)

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Chelu George (care s-a sustras de la urmărirea penală, fugind în afara ţării) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la şantaj şi tentativă de omor", a anunţat PICCJ.

Conform rechizitoriului, în seara zilei de 18 aprilie 2009, chiar în noaptea de Înviere, George Chelu, în vârstă de 26 de ani, l-a ajutat pe Cristian Gheorghe să intimideze un tânăr din Urziceni, pentru a-l convinge să spună unde este tatăl său şi să achite o sumă împrumutată cu dobândă de tatăl său.

Cu toate că a fost lovit cu bâtele şi înjunghiat în zona capului, toracelui şi abdomenului, tânărul a reuşit să fugă.

Chelu a fost extrădat din Elveţia la sfârşitul lunii iulie.

El fusese dat în urmărire internaţională anul acesta, la data de 3 martie, pe baza mandatului de arestare preventivă şi a mandatului european de arestare, ambele emise de Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici