Românca arestată în vederea extrădării în Canada a cerut ajutorul lui Klaus Iohannis

Ana Maria Nedelcu, femeia ce a fost arestată în vederea extrădării în Canada pentru că şi-ar fi răpit copilul, a înaintat, joi, la Cotroceni, un memoriu prin care îi cere ajutorul preşedintelui Klaus Iohannis.

4960 afișări
Imaginea articolului Românca arestată în vederea extrădării în Canada a cerut ajutorul lui Klaus Iohannis

Românca arestată în vederea extrădării în Canada a cerut ajutorul lui Klaus Iohannis

La o zi de când un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti i-a decis arestarea preventivă în vederea extrădării, Ana Maria Nedelcu a trimis un memoriu către preşedintele Klaus Iohannis. În document, femeia îi cere sprijinul pe motiv că i-au fost” încălcate drepturile constituţionale la o judecată corectă”.

„În această calitate pe care o deţineţi vă solicit să verificaţi modul în care autorităţile statului îmi asigură beneficiul drepturilor constituţionale, mie şi copiilor mei”, a scris femeia în memoriu.

Ana Maria Nedelcu susţine că decizia judecătorului este una abuzivă, în condiţiile în care procurorii au declarat că nu susţin arestarea preventivă.

„A înţeles să adauge de la sine o altă încadrare juridică a faptelor într-o infracţiune mai gravă, pentru că astfel să fie îndeplinită condiţia gravităţii pedepsei. De asemenea, judecătorul s-a învestit din oficiu cu cererea de arestare în vederea extrădării fără a fi învestit de către procuror cu asemenea cerere”, se arată în memoriu.

Femeia a susţinut în documentul trimis la Palatul Cotroceni că nu a avut o judecată bazată pe lege şi că de la dosarul cu cererea de extrădare formulată de autorităţile canadiene ar fi lipsit documente esenţiale. În memoriu, Ana Maria Nedelcu i-a scris preşedintelui şi despre abuzurile la care ea şi copilul ar fi fost supuşi de tată.

„Anthony are dreptul la securitate emoţională, liberă de frică şi abuz. Este nevoie să realizaţi că un copil nu trebuie tratat ca un instrument politic de prietenie şi cooperare între popoare. Chiar dacă Canada este un stat bogat care poate cumpăra soarta unui copil, România are obligaţia de a îşi proteja cetăţenii, ori Anthony este cetăţean român şi în sens extins cetăţean al Uniunii Europene şi vă cere ajutorul”, a scris Ana Maria Nedelcu.

Ana Maria Nedelcu este căutată în Canada pentru răpire de minori şi încălcarea unui ordin comun de custodie după ce, în 2014, şi-a adus copilul în România fără acordul tatălui. Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a contestat decizia instanţei prin care s-a dispus arestarea preventivă a femeii. Contestaţia în acest caz se va judeca pe 21 aprilie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot pe 21 aprilie, dar la Curtea de Apel Bucureşti se va lua în discuţie cererea de extrădare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici