Româncă forţată să se prostitueze în Marea Britanie: Eram violată de 50 de bărbaţi pe săptămână

O româncă forţată să se prostitueze în Marea Britanie a declarat că era violată de aproximativ 50 de bărbaţi diferiţi pe săptămână, relatează www.guardian.co.uk. Acest caz ridică semne de întrebare cu privire la indiferenţa aparentă a autorităţilor britanice de a lupta împotriva traficului şi de protejare a femeilor vulnerabile importate ca sclave sexuale.

6767 afișări
Imaginea articolului Româncă forţată să se prostitueze în Marea Britanie: Eram violată de 50 de bărbaţi pe săptămână

Româncă forţată să se prostitueze în Marea Britanie: Eram violată de 50 de bărbaţi pe săptămână (Imagine: Mediafax Foto)

Românca Marinela Badea, în vârstă de 20 de ani, a fost forţată să se prostitueze în Marea Britanie, de către traficanţi de persoane care au răpit-o şi au ţinut-o prizonieră.

Ea a ajuns în acest stat când avea 17 ani şi era îngrozită. Era bătută cu regularitate. Acum nu mai e ceva nou să se teamă. "Nu am putut avea încredere în nimeni, nu am avut nicio idee de lege, eram atât de speriată", povesteşte tânăra.

Unitatea poliţienească împotriva traficului de fiinţe umane Greater Manchester a arestat-o, alături de alte persoane, pentru infracţiuni legate de prostituţie, dar cel puţin Marinela a fost în condiţii de siguranţă în spatele gratiilor. Prima zi a ei în custodie a fost prima de la sosirea ei în Anglia când nu a fost forţată să facă sex. Ea a fost violată de către bărbaţi diferiţi de 50 de ori pe săptămână, în medie, de multe ori fiind străini violenţi, beţi. Înainte de a fi eliberată, Marinela era convinsă că va fi ucisă de banda care o traficase.

Poliţia britanică a stabilit că Marinela a fost o victimă nevinovată a lui Bogdan Nejloveanu (51 de ani) şi a fiului acestuia, Marius (23 de ani), ambii traficanţi români, care luna trecută, au primit cea mai mare pedeapsă din istoria Angliei. Bogdan Nejloveanu a fost condamnat la şapte ani, în timp ce fiul său Marius la 21 de ani de detenţie.

Povestea extraordinară a Marilenei a dezvăluit pentru prima dată o viziune tulburătoare a comerţului "off-street" de prostituţie din Marea Britanie. Se ridică de asemenea întrebări cu privire la indiferenţa aparentă a autorităţilor de a lupta împotriva traficului şi a protecţiei femeilor vulnerabile importate în Marea Britanie ca sclave sexuale, notează sursa citată.

Este de notorietate că victimele ezită să descrie experienţa lor, din cauza ruşinii, a fricii şi din cauza stresului. Este şi mai rar ca aceste femei să accepte să fie identificate. Motivată de dorinţa de a expune această lume sordidă, violentă, Marinela a dezvăluit toate ororile calvarului său, ceea ce redeschide dezbaterea despre modul în care Marea Britanie se ocupă de industria sexului.

Marinela a dispărut pentru prietenii şi familia sa, la mijlocul lunii martie 2008, fiind dusă din Alexandria la Bucureşti de "un prieten". I se promisese un loc de muncă în Anglia ca menajeră de hotel.

A fost violată, i s-au luat actele de identitate, iar în 3 aprilie 2008, având acte ce releva că are 21 de ani, a ajuns în staţia centrală de autobuz Birmingham. Apoi o femeie, care pretindea că e o prietenă a lui Nejloveanu a luat-o într-o casă din suburbie, în Edgbaston, unde mai erau două tinere românce. Marinela a refuzat să însoţească fetele la un bordel din apropiere, primind ameninţări cu moartea. A refuzat să mănânce, ajungând scheletică.

Nejloveanu bătut-o crunt pentru refuzul de a avea sex cu bărbaţi, apoi a făcut sex anal cu ea, după care a lovit-o cu capul de colţul uşii. Ulterior, bărbatul i-a cumpărat lenjerie intimă şi a dus-o la "produs", ea nevorbind engleză dar încercând să câştige mila bărbaţilor.

În prima ei zi de prostituată a făcut 300 de lire sterline, suficient - şi-a spus ea - pentru a-şi sprijini familia ei din România timp de şase săptămâni, dar a fost forţată să renunţe la fiecare penny. "După aceea, am ajuns să fac 400, 500 de lire sterline", a povestit ea, spunând şi că dacă vroia să-şi cumpere ţigări sau ciocolată trebuia să întrebe.

"Schimburile" zilnice durau 12 ore, de la 22.00 la ora 10.00, şapte zile pe săptămână. Uneori, ea a fost obligată să facă sex de 12 ori cu bărbaţi diferiţi. Ea spune ca era "normal" pentru colegele ei traficate să facă sex cu zece bărbaţi pe zi.

Marinela spune că e convinsă că traficul de sex în Marea Britanie este semnificativ mai mare decât cel recunoscut oficial, precizând că a întâlnit peste o sută de persoane care traficau românce în bordeluri, saune, saloane de masaj.

În cadrul unor anchete ale poliţiei, anul trecut au fost identificate 5.890 de bordeluri - saune, saloane de masaj şi locuri folosite ilegal pentru sex plătit - în Anglia şi în Ţara Galilor.

Poliţiştii au depistat 342 de bordeluri în West Midlands. Judecând după statisticile lor, Marinela a fost printre 1.535 femei est-europene care lucrau în bordeluri, cu o medie de 6,6 paturi. În nord-vestul Angliei, au fost identificate 760 de astfel de locuri, fiind angajate 1.242 de lucrători de sex din Europa de Est. În Marea Britanie, poliţia a găsit dovezi că cel puţin 400 de femei din Europa de Est au fost traficate, având o situaţie similară cu cea a Marinelei.

Grupuri de protecţie a femeilor deplâng lipsa de acţiune a poliţiei împotriva locaţiilor cunoscute a fi de vânzare ilegală de sex. În pofida identificării unui număr imens de bordeluri şi a victimelor traficate, există puţine dovezi de o represiune a poliţiei concertată pentru a închide sediile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici