Români, evacuaţi din imobilele ocupate ilegal într-o localitate spaniolă

Peste o sută de imigranţi români care ocupaseră ilegal mai multe imobile din localitatea spaniolă Puente Genil (provincia Cordoba), au fost evacuaţi, miercuri, de poliţie, relatează publicaţia ABC, în pagina electronică.

2 afișări
Imaginea articolului Români, evacuaţi din imobilele ocupate ilegal într-o localitate spaniolă

Români, evacuaţi din imobilele ocupate ilegal într-o localitate spaniolă

"Nu vom permite nici o tabără abuzivă în localitatea noastră", a explicat comandantul poliţiei, Lorenzo Humanez.

În ultimul an, poliţia din Puente Genil a desfăşurat cinci operaţiuni de evacuare în masă a imigranţilor români, ultima dintre acestea fiind cea de miercuri.

În cadrul operaţiunii forţelor de ordine, "marcată de momente foarte tensionate, dar care s-a încheiat fără incidente", potrivit lui Humanez, au fost confiscate opt autoturisme pentru care românii nu au putut prezenta documente legale, diverse arme albe, instrumente periculoase şi alte obiecte de "provenienţă suspectă".

Poliţia continuă să supravegheze zona, pentru a preîntâmpina întoarcerea imigranţilor români.

"Am constatat că unele dintre aceste imobile, care fuseseră închiriate legal, erau utilizate de mult mai multe persoane decât fusese convenit la început", a explicat poliţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici