România asigură instructaj pentru protecţia VIP-urilor care participă la Cupa Mondială FIFA în Qatar

NATO va oferi sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale organizată FIFA. România va oferi instruire pentru protecţia persoanelor foarte importante (VIP) şi pentru contracararea ameninţărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate.

146 afișări
Imaginea articolului România asigură instructaj pentru protecţia VIP-urilor care participă la Cupa Mondială FIFA în Qatar

„Ca parte a cooperării strânse dintre Statul Qatar şi NATO, Alianţa Nord-Atlantică va oferi sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale a Federaţiei Internaţionale a Asociaţiei de Fotbal (FIFA)”, potrivit unui comunicat al NATO.

Competiţia este programată să aibă loc în statul Qatar între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022.

„Sprijinul va include instruire împotriva ameninţărilor reprezentate de materialele chimice, biologice, radiologice şi nucleare (CBRN), care va fi oferită de Slovacia şi Centrul comun de excelenţă pentru apărare CBRN al NATO din Republica Cehă. De asemenea, va include instruire pentru protecţia persoanelor foarte importante (VIP) şi pentru contracararea ameninţărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, care vor fi oferite de România. O primă sesiune de instruire care tratează ameninţările chimice, biologice, radiologice şi nucleare a fost organizată în luna mai trecută în Slovacia. Statul Qatar este un partener angajat al NATO şi a fost implicat activ cu Alianţa Atlantică de mulţi ani”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici