România condamnă deschiderea secţiilor de votare ruseşti din Moldova, Georgia şi Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă deschiderea secţiilor de votare ruseşti din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi în regiuni din Georgia, precum şi în teritoriile ocupate din Ucraina.

659 afișări
Imaginea articolului România condamnă deschiderea secţiilor de votare ruseşti din Moldova, Georgia şi Ucraina

România condamnă deschiderea secţiilor de votare ruseşti din Moldova, Georgia şi Ucraina

„România condamnă cu fermitate deschiderea secţiilor de votare pentru alegerile din Rusia în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi în regiunile Abhaziei şi Osetiei de Sud din Georgia, fără acordul autorităţilor din Moldova şi, respectiv, Georgia”, scrie MAE pe X.

Potrivit MAE, deschiderea secţiilor în aceste regiuni sunt ilegale şi violează legislaţia internaţională.

De asemenea, tot pe X, MAE a transmis că România condamnă desfăşurarea alegerilor Rusiei în teritoriile ocupate temporar anexate ilegal din Ucraina.

„Acestea încalcă dreptul internaţional, suveranitatea integritatea teritorială a Ucrainei. Ele sunt ilegale şi ilegitime, iar rezultatul lor nul şi neavenit”, potrivit MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici