România este “fruntaşa” Europei la decese COVID. Medicul infecţionist Adrian Marinescu, despre posibilele explicaţii

  • În România, au fost înregistrate 1346 cazuri noi de COVID
  • 48 de persoane infectate au murit, în ultimele 24 de ore
  • În ultimele două săptămâni, România are cea mai mare rată de decese din Europa
5824 afișări
Imaginea articolului România este “fruntaşa” Europei la decese COVID. Medicul infecţionist Adrian Marinescu, despre posibilele explicaţii

Suntem “fruntaşii” Europei la decese COVID

Numărul bolnavilor de COVID-19 din ţara noastră a ajuns la 74.963. Şi mor tot mai multe persoane infectate cu noul virus. Statisticile arată că, în ultimele două săptămâni. În România au murit cei mai mulţi bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, din Europa.

Medicul infecţionist, Adrian Marinescu, spune că o explicaţie ar putea fi condiţiile medicale din România comparative cu cele din Germania, de exemplu. Nemţii au mult mai multe locuri în ATI. Dar, ia în calcul şi ca în România să fie o tulpină mult mai agresivă a SARS-COV2.

“ Poate fi un semnal de alarmă că în România sunt mai multe afecţiuni cronice care poate nu sunt suficient echilibrate şi, pe fondul lor, o infecţie virală să dea probleme mai mari. (…)E clar că virusul a suferit mutaţii. Datele din ultimul timp vorbesc de 38 de mutaţii pe care le-a suferit virusul.“, ne-a declarat  Adrian Marinescu, medic infecţionist.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici