România nu mai are specialişti. Lipsesc inginerii buni, iar şcolile de maiştri au fost desfiinţate

România se confruntă cu o lipsă a personalului calificat, multe dintre marile firme preferând să aducă forţă de muncă din străinătate, este de părere Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), informează cotidianul Gândul.

16 afișări
Imaginea articolului România nu mai are specialişti. Lipsesc inginerii buni, iar şcolile de maiştri au fost desfiinţate

România nu mai are specialişti. Lipsesc inginerii buni, iar şcolile de maiştri au fost desfiinţate (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

"Din păcate, România începe să nu mai aibă forţă de muncă bine calificată. Cei care sunt cu adevărat competitivi pleacă (peste hotare-n.red.), cei care rămân aici sunt conştienţi că nu sunt competitivi", a declarat pentru gândul Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB. Acesta spune că România importă forţă de muncă, fără însă ca acesta să fie însă un fenomen de masă.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici