România, printre ţările cu cel mai redus consum de vitamine

România se află printre ţările cu cel mai redus consum de suplimente nutritive şi vitamine pe cap de locuitor, a declarat, miercuri, medicul Rodica Tănăsescu, cu ocazia lansării unui nou produs din gama suplimentelor nutritive.

3 afișări
Imaginea articolului România, printre ţările cu cel mai redus consum de vitamine

România, printre ţările cu cel mai redus consum de vitamine

"Studii recente relevă faptul că România se află printre ţările cu cel mai redus consum de suplimente nutritive şi vitamine pe cap de locuitor. Numai jumătate dintre români recurg la consumul de suplimente nutritive cu rol de prevenţie şi sporire a imunităţii. Din păcate, această situaţie se reflectă asupra noastră a tuturor. Aici găsim una dintre explicaţiile faptului că până şi cel mai mic dezechilibru climatic declanşează valuri întregi de epidemii", a spus Rodica Tănăsescu, medic primar, membru al Asociaţiei Medicilor de Familie - Bucureşti.

Gripa este o boală infecţioasă, foarte contagioasă, dată de virusurile de tip AB şi C, împotriva căreia există vaccinul antigripal, în schimb răcelile, guturaiul sunt date de alte tipuri de virusuri.

"Întrucât o persoană poate răci de patru ori pe an, aceste afecţiuni slăbesc imunitatea organismului. De aceea, este indicat ca în sezonul rece să apelăm la produse care ajută la creşterea imunităţii", a a mai spus medicul Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici