România va importa trei milioane de combinezoane şi 200 de aparate de ventilaţie

  • Trei milioane de combinezoane şi 200 de aparate de ventilaţie mecanică au fost comendate şi vor veni în ţară
  • Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
  • Acesta a precizat şi care este situaţia stocului de echipamente
509 afișări
Imaginea articolului România va importa trei milioane de combinezoane şi 200 de aparate de ventilaţie

România va importa trei milioane de combinezoane şi 200 de aparate de ventilaţie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat vineri că au fost comandate şi vor sosi în ţară trei milioane de combinezoane, 200 de aparate de ventilaţie mecanică, dar şi măşti, teste şi kituri.

Ministrul Sănătăţii a explicat vineri ce stocuri de echipamente şi materiale sanitare au ajuns în spitalele din toată ţara.

„Până în prezent, Compania Unifarm SA a efectuat 1245 de acţiuni de distribuţie în 294 de spitale şi instituţii strategice ale statului, pentru transportul unui număr de 153.838 combinezoane, 988.840 mănuşi, 1.353.310 măşti, 435.000 botoşei unică folosinţă, 210.900 bonete medicale, 3.760 halate sterile. Au mai fost livrate 118.923 flacoane alcool sanitar, 22.940 bidoane dezinfectanţi, 12.379 bidoane 1 l dezinfectanţi maini, 1.189 bidoane de 5 l dezinfectant de mâini (5.945 L), 11.215 litri dezinfectant nivel inalt pentru suprafeţe", a spus Ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a precizat că au mai fost distribuite către spitale, dar în cantităţi mici, viziere, clorhexidină, apă oxigenată, clor, costume ranforsate, căşti CPAP, halate sterile ranforsate, exudate şi dispensere pentru biocide.

„Au fost comandate şi urmează să fie aduse în ţară, în perioada imediat următoare, alte 3 milioane de combinezoane, 200 aparate de ventilaţie mecanică, 100 000 kit-uri PCR, 18 000 teste COVID, 3 milioane măşti chirurgicală, 10 milioane măşti FFP2 de diferite tipuri, 1 750 000 măşti FFP3, cantităţi importante de alcool sanitar, biocide de mîini şi suprafeţe", a detaliat Ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat şi că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate) are în derulare, dar şi finalizate, mai multe achiziţii de echipamente medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici