România vrea să producă vaccin anti-covid la Institutul Cantacuzino. Cât de realist este acest plan?

  • Premierul a anunţat că România ar putea produce unul dintre vaccinuri la Cantacuzino.
  • Specialiştii spun că este nevoie să facem investiţii serioase la Cantacuzino, până să producem vaccin.
  • Medicii sunt însă încrezători că acest lucru ar putea relansa cercercetarea medicală în România.
2963 afișări
Imaginea articolului România vrea să producă vaccin anti-covid la Institutul Cantacuzino. Cât de realist este acest plan?

România vrea să producă vaccin anti-covid la Institutul Cantacuzino. Ce spun specialiştii şi medicii

România nu vrea să mai cumpere vaccin, ci să-l producă. Premierul Florin Cîţu spune că am putea să producem unul dintre vaccinurile anti-covid, la Institutul Cantacuzino.

El spune că avem capacitatea să producem un astfel de vaccin în ţară.

„Vom face un lucru mult mai bun. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino.

Am trimis o scrisoare in urma unor întrebări adresate de Comisiei Europene şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în Romania. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta e varianta pe care mergem noi.”, a afirmat Florin Cîţu, premierul României.

Specialiştii îl contrazic pe premier. Înainte de a produce, va trebui să investim 20 de milioane de euro în reabilitarea Institutului Cantacuzino.

„E bine să avem un Institut Contacuzino functional, care să fabrice un vaccin. Îi dau, încă o dată, un mesaj domnului premier Cîţu să aloce 20 de milioane de euro pentru a reabilita în totalitate cu fluxuri tehnologice, de ultimă data, Institutul Cantacuzino”, a afirmat Dragoş Damian, CEO la Terapia Cluj. 

Chiar şi aşa, medicii privesc cu speranţă anunţul lui Cîţu. „Se relansează cercetarea ştiinţifică medical din România”, spune Radu Ţincu, medic la ATI Floreasca. 

„Nu cred că se poate discuta de o începere a producţiei de vaccin de pe o lună pe alta. E un mare lucru că a fost dat acest anunţ. Este un lucru îmbucurător”, crede Emilian Imbri, manager al Spitalului Victor Babeş. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici