Românii ar putea să plătească o taxă pentru emisiile de bioxid de carbon

Populaţia ar putea fi obligată să plătească o taxă pentru emisiile de bioxid de carbon, sumele urmând să fie alocate investiţiilor în unităţi de stocare a carbonului, dar subiectul nu va fi "abordat" în perioada imediat următoare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.

18 afișări
Imaginea articolului Românii ar putea să plătească o taxă pentru emisiile de bioxid de carbon

Românii ar putea să plătească o taxă pentru emisiile de bioxid de carbon (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Va veni monentul când va trebui să ne punem problema stocării carbonului, prin construcţia de unităţi de stocare care sunt scumpe, în jur de un miliard euro pe unitate, şi va trebui să asigurăm surse de finanţare", a afirmat Şerban, marţi, la un seminar pe tema restructurării sectorului de producţie a energiei.

El a adăugat că acest subiect nu are legătură cu restructurarea producţiei de energie şi nu va fi "abordat" în perioada imediat următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici