Românii au sunat la 112 de 12,5 milioane ori în primele 8 luni ale anului. Câte apeluri au fost false

Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de 12,5 milioane de ori în perioada ianuarie-august, din care 73,3% au false, situaţie care afectează buna desfăşurare a activităţii acestui serviciu, a declarat joi directorul general al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş.

481 afișări
Imaginea articolului Românii au sunat la 112 de 12,5 milioane ori în primele 8 luni ale anului. Câte apeluri au fost false

Românii au sunat la 112 de 12,5 milioane ori în primele 8 luni. Câte apeluri au fost false (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Practic, 9,19 milioane de apeluri sunt false, iar 3,34 milioane sunt reale. Serviciul 112 este foarte bine cunoscut în rândul populaţiei, care ştie la ce este util, dar, în acelaşi timp, datele statistice privind situaţia apelurilor reflectă gradul de educaţie şi comportamentul cetăţenilor acestei ţări", a adăugat Opriş.

El a fost prezent la lansarea campaniei de informare şi educare publică "O viaţă poate depinde de tine", demers iniţiat de Asociaţia React şi Vodafone România.

Campania promovează importanţa măsurilor de prim ajutor atât în ceea ce priveşte accesul rapid la asistenţă de specialitate, prin apelarea numărului de urgenţă 112, cât şi în ceea ce priveşte corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanţei.

Din totalul apelurilor reale, aproape un milion au vizat Poliţia, iar peste două milioane Ambulanţa, potrivit datelor STS.

Operat de STS, serviciul de urgenţă 112 a fost lansat la nivel naţional în aprilie 2005, în urma unei investiţii de 40 milioane de euro, şi a avut ca furnizor principal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicaţia software şi echipamentul necesar conectării centrelor de preluare a apelurilor şi agenţiile dispecer.

Serviciul 112 are peste 700 de angajaţi, din care circa 600 sunt operatoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici