Românii cumpără pentru Paşte peste 50 de milioane de ouă, pentru care plătesc 5 milioane euro

Românii cumpără special pentru Paşte aproximativ 50-60 de milioane de ouă, pentru care plătesc mai mult de 5 milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

218 afișări
Imaginea articolului Românii cumpără pentru Paşte peste 50 de milioane de ouă, pentru care plătesc 5 milioane euro

Românii cumpără pentru Paşte peste 50 de milioane de ouă, pentru care plătesc 5 mil. euro (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În fiecare lună, în România se vând aproximativ 100 de milioane de ouă. În aprilie, însă, datorită Paştelui, vânzările de ouă cresc la 150-160 de milioane de euro. Astfel, cele 50-60 de milioane de ouă în plus sunt cumpărate special pentru Paşte", a spus Van.

El a afirmat că în magazine ouăle se vând cu acelaşi preţ ca în martie, respectiv 0,45-0,5 lei, deşi la poarta fabricii s-au ieftinit cu 15% în luna aprilie.

La preţul de 0,5 lei (0,1 euro), pentru cele peste 50 de milioane de ouă cumpărate pentru Paşte, românii plătesc mai mult de 5 milioane de euro.

"Datorită ofertei foarte mari, am ieftinit cu 15% ouăle, care se vând la poarta fermei cu 0,24-0,25 lei bucata. Din păcate, în magazine preţurile nu au scăzut", a mai spus Van.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici