Românii de la Euro 2008 plătesc cu 40% mai mult pentru produse şi servicii

Sumele cheltuite pe produse şi servicii de românii care se vor deplasa în Austria pentru Campionatul European de Fotbal vor fi cu peste 40 la sută mai ridicate decât cele necesare în ţară pentru obţinerea de beneficii similare, ca urmare a diferenţei dintre nivelurile de trai, potrivit Bank Austria.

11 afișări
Imaginea articolului Românii de la Euro 2008 plătesc cu 40% mai mult pentru produse şi servicii

Românii de la Euro 2008 plătesc cu 40% mai mult pentru produse şi servicii (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca urmare a standardelor noastre ridicate de trai, doar elveţienii, suedezii şi italienii vor putea să-şi permită mai multe în Austria decât acasă (...) Ruşii, românii şi turcii vor primi drastic mai puţin pentru fiecare euro cheltuit la campionatul european decât acasă", se arată într-un raport al Bank Austria, membră a grupului UniCredit.

Astfel, analiştii sunt de părere că o sumă de 100 de euro cheltuită în România ar valora doar 58 de euro în Austria, un nivel mai redus, dintre ţările analizate, fiind estimat doar pentru Rusia, caz în care 100 de euro ar valora 54 de euro.

În cazul polonezilor, 100 de euro cheltuiţi în ţara de origine ar reprezenta 76 de euro în Austria.

În acelaşi timp, francezii, germanii, olandezii, spaniolii şi portughezii vor decoperii că preţurile din Austria sunt similare celor din statele de origine.

Pentru greci şi cehi, sumele cheltuite la Euro 2008 vor fi cu 10-20% mai ridicate decât cele cheltuite în propriile ţări pentru servicii similare.

Analiştii notează că nivelul preţurilor se referă la preţuri medii ale bunurilor şi serviciilor, acestea putând însă varia substanţial, în special pentru turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici