Video Românii nu au renunţat la vacanţe. 90% dintre rezervări au fost păstrate

  • Aproximativ 90% dintre rezervările de vacanţă au fost păstrate
  • România, Grecia şi Bulgaria sunt printre destinaţiile cele mai căutate
  • Multe dintre vacanţele din perioada Paştelui şi cele de 1 Mai au fost reprogramate
  • Hotelurile se redeschid din 15 mai, dar cei din domeniu aşteaptă măsuri din partea autorităţilor
2006 afișări

Denisa şi-a făcut planuri de vacanţă încă de la începutul anului. Epidemia de coronavirus nu a speriat-o, iar acum numără zilele până când va ajunge la plajă.

Denisa Coşoveanu: Nu am renunţat la nimic. Anul acesta merg în Italia, la Rimini.

Aproximativ 90 la sută dintre românii care şi-au programat vacanţe n-au renunţat la rezervări. Iar cei care n-au cumpărat încă un pachet turistic spun că aşteaptă “ undă verde” pentru a pleca în concediu.

Femeie din Craiova: De obicei mergem în Grecia, dar nu ştiu...încă nu ne-am hotărât. Aşteptăm să vedem când dau drumul la graniţe.

Femeie din Craiova: Aş fi vrut să ies, dar cum situaţia o să fie un pic mai diferită şi cu salariile, dacă s-ar putea, chiar în ţară.

Anul acesta, cererea a crescut pentru destinaţiile din ţara noastră, dar sunt la fel de mulţi şi cei care au cumpărat vacanţe în Grecia sau Bulgaria. Marea întrebare a tuturor este când şi unde vor putea merge în concediu?

Bogdan Marica, reprezentant agenţie de turism: Nu putem să avem turism doar cu servicii de cazare. Avem nevoie şi de restaurante deschise. În acest moment nu există reguli.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, foarte puţini români care aveau cumpărate pachete turistice şi-au cerut banii înapoi. Vacanţele din perioada restricţiilor impuse de starea de urgenţă au fost reprogramate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici