Românii s-au mutat lângă Bucureşti sau la mare, în timpul pandemiei de Covid-19. Creştere spectaculoasă a tranzacţiilor imobiliare

Măsurile impuse de reprezentanţii statutului pe fondul epidemiei de COVID-19 au fost resimţite în toate domeniile economiei, inclusiv în imobiliare, însă comparaţia cu 2019 arată că scăderile nu s-a păstrat în două judeţe din România.

1800 afișări
Imaginea articolului Românii s-au mutat lângă Bucureşti sau la mare, în timpul pandemiei de Covid-19. Creştere spectaculoasă a tranzacţiilor imobiliare

Românii s-au mutat lângă Bucureşti sau la mare în timpul pandemiei de Covid-19. Creştere spectaculoasă a tranzacţiilor imobiliare

Potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi centralizate de Imobiliare.ro, efectul măsurilor luate de autorităţi a fost resimţit cel mai puternic în luna aprilie, când numărul achiziţiilor a scăzut cu aproape 34%, de la 40.811 la 27.021.

În mai, însă, când Guvernul a dispus trecerea din starea de urgenţă la starea de alertă (după jumătatea lunii), numărul vânzărilor de imobile consemnate la nivel naţional, respectiv 32.089, a fost cu circa 28% mai mic decât în perioada similară a anului precedent (când erau înregistrate 44.456 de asemenea operaţiuni).

Potrivit datelor, în cele lunile studiate, în plină pandemie, în aprilie şi mai, în judeţele Constanţa şi Ilfov, vânzările de proprietăţi imobiliare au crescut sau s-au situat foarte puţin sub cele ale anului trecut, ceea ce înseamnă că românii s-au reorientat către alte zone, şi au investit chiar şi în timpul pandemiei. 

În Ilfov, În mod interesant, însă, în luna aprilie a avut loc un avans anual de 9%, de la 3.336 la 3.634 de proprietăţi tranzacţionate. În mai, numărul vânzărilor înregistrate în Ilfov a fost cu aproximativ 8% mai mic decât în perioada similară a anului anterior – ceea ce echivalează cu o diferenţă de 337 de proprietăţi (de la 4.175 la 3.838).

O evoluţie foarte interesantă poate fi observată în judeţul Constanţa, unde numărul achiziţiilor de imobile s-a majorat în toate cele trei luni supuse analizei. Astfel, în luna martie a avut loc un avans anual de 4% (de la 1.292 la 1.343 de operaţiuni de vânzare), în aprilie creşterea a fost de 26% (de la 1.081 la 1.359 de operaţiuni), iar în mai a fost consemnat un plus de 11% (de la 1.763 la 1/952 de imobile vândute).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici