Românii sechestraţi în Spania, audiaţi de poliţiştii de la Investigaţii Criminale

Cei 27 de muncitori români care fuseseră sechestraţi în regiunea Sevilla din Spania vor fi audiaţi, miercuri, la Bucureşti, de poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române.

4 afișări
Imaginea articolului Românii sechestraţi în Spania, audiaţi de poliţiştii de la Investigaţii Criminale

Românii sechestraţi în Spania, audiaţi de poliţiştii de la Investigaţii Criminale

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale urmează să stabilească dacă cele reclamate de români sunt adevărate, precum şi dacă aceştia sunt victime ale traficanţilor de persoane, potrivit Poliţiei Române.

Muncitorii români au revenit în ţară cu un autocar, ei fiind preluaţi de poliţişti, miercuri dimineaţă, din vama arădeană Turnu. Aceştia vor fu escortaţi de poliţiştii de la Crimă Organizată pe tot traseul.

Jurnaliştii prezenţi în vamă nu au putut discuta cu pasagerii, fiind ţinuţi la distanţă de autocar. Conform unor surse din rândul poliţiştilor de frontieră, indicaţiile de la IGPR sunt ca pasagerii să nu ofere informaţii presei, pentru a nu periclita demersul anchetei, în condiţiile în care românii au fost martorii mai multor infracţiuni şi pot fi recunoscuţi de membrii grupului care i-a sechestrat.

Un număr de 24 de români dintre cei 27 care au fost sechestraţi în apropierea regiunii Sevilla (Spania) şi au fost salvaţi de autorităţile spaniole sunt din judeţul Constanţa. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Constanţa, Marilena Mrejeru, a declarat că din cei 27 de români, 21 sunt din Mangalia, trei din Constanţa şi trei din Bucureşti şi Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici