Românii simt că este responsabilitatea lor să acţioneze pentru a limita schimbările climatice

  • Comisia Europeană a publicat un Eurobarometru special referitor la percepţia cu privire la echitatea tranziţiei verzi.
  • Potrivit acestuia, 63 % dintre români simt că este responsabilitatea lor să acţioneze pentru a limita schimbările climatice.
185 afișări
Imaginea articolului Românii simt că este responsabilitatea lor să acţioneze pentru a limita schimbările climatice

Comisia a publicat recent un Eurobarometru special referitor la percepţia cu privire la echitatea tranziţiei verzi, bazat pe un sondaj realizat în perioada mai-iunie 2022. Sondajul arată că majoritatea românilor 72 % (vs 88 % media UE) – sunt de acord că tranziţia verde nu ar trebui să lase pe nimeni în urmă, iar 63 % simt că este responsabilitatea lor să acţioneze (77 % media UE).

Mai mult de jumătate dintre români (57 %) consideră că UE depune suficiente eforturi pentru a se asigura că tranziţia verde este echitabilă, iar 52% afirmă acelaşi lucru cu privire la autorităţile publice regionale, municipale sau locale.

În ceea ce priveşte oportunităţile oferite de tranziţia verde, cinci din zece respondenţii români sunt de acord că politicile de combatere a schimbărilor climatice vor crea mai multe locuri de muncă noi decât vor elimina (vs 57 % media UE), iar 56 % consideră că aceste locuri de muncă vor fi de bună calitate (61 % media UE).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici