Românul arestat în Bolivia a refuzat ajutorul României

MAE informează că E. T., persoană cu cetăţenie română şi ungară aflată în arest în Bolivia - în cazul unui presupus atac terorist - a refuzat asistenţa consulară făcută de un diplomat român, afirmând, inclusiv în scris, că doreşte să beneficieze de asistenţă consulară doar din partea Ungariei.

19 afișări
Imaginea articolului Românul arestat în Bolivia a refuzat ajutorul României

Românul arestat în Bolivia a refuzat ajutorul României

Un diplomat român s-a aflat în Bolivia începând de joi, 23 aprilie, pentru a acorda asistenţă consulară.

"E.T., persoană cu dublă cetăţenie, română şi ungară aflată în prezent în arest, în acelaşi caz, a declinat oferta concretă de asistenţă consulară care i-a fost făcută de diplomatul român, afirmând, inclusiv în scris, că doreşte să beneficieze de asistenţă consulară numai din partea Ungariei; aceasta în ciuda faptului că primul interlocutor diplomatic pe care E.T. l-a avut în penitenciar a fost diplomatul român", explică MAE.

Potrivit Ministerului, în privinţa circumstanţelor în care a avut loc incidentul, există o anchetă pe rol declanşată de către Ministerul de Interne şi Ministerul Public din Bolivia.

MAE a precizat, joi, că a obţinut confirmarea oficială a faptului că persoana arestată recent în urma unei acţiuni de forţă a poliţiei din Bolivia are şi cetăţenie română.

De asemenea, potrivit sursei citate, MAE este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în măsura în care aceasta este solicitată.

Potrivit site-ului de informaţii bolivian eldeber.com.bo, Elod Toaso, cetăţeanul ungar arestat într-o operaţiune a poliţiei boliviene pentru dejucarea unui presupus complot terorist, ar avea şi cetăţenie română.

Poliţia boliviană a ucis, săptămâna trecută, trei presupuşi terorişti care ar fi plănuit asasinarea preşedintelui bolivian, Evo Morales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici