Romsilva va monitoriza pădurile pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori. Zeci de camere au fost montate

177 de camere de monitorizare au fost montate până acum pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori, a anunţat joi Romsilva.

395 afișări
Imaginea articolului Romsilva va monitoriza pădurile pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori. Zeci de camere au fost montate

Romsilva va monitoriza pădurile pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori. Zeci de camere au fost montate

Potrivit unui comunicat al Regiei, o parte din aceste camere video identifică şi verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permiţând verificarea transporturilor, precum şi trasabilitatea lemnului exploatat. Accesul la aceste sisteme video au şi poliţiştii, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.

Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcţiile silvice Caraş – Severin, Botoşani, Mureş, Bacău, Braşov, Hunedoara, Sibiu, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.

Romsilva anunţă că procesul de implementare a acestor sisteme video este în desfăşurare, fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video în fondul forestier de stat şi pe drumurile forestiere. Amplasarea lor se va face în zonele cu risc la sustragerea de material lemnos, identificate de specialişti.

„Se intenţionează ca, pe viitor, aceste sisteme video să fie conectate la sistemul informatic SUMAL 2.0, printr-o investiţie prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, acestea putând astfel să monitorizeze în timp real transporturile de lemn recoltat din pădurile de stat şi să emită alerte dacă aceste transporturi de masă lemnoasă nu deţin avizele legale”, se arată în comunicat.

Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici