Rovana Plumb, despre Roşia Montană: Paşii de făcut, după ce vom vedea rezultatul în Parlament

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, le-a spus, vineri, parlamentarilor din Comisia de buget-finanţe, că poziţia ministerului privind Roşia Montană şi paşii care urmează să fie făcuţi vor fi stabiliţi "după ce va vedea rezultatul în Parlamentul României".

81 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb, despre Roşia Montană: Paşii de făcut, după ce vom vedea rezultatul în Parlament

Ministerul Mediului, Rovana Plumb (Imagine: Alexandru Mihăescu/Mediafax Foto)

Parlamentarii PDL şi ai UDMR i-au cerut ministrului Rovana Plumb, în timpul dezbaterilor privind bugetul ministerului pe anul viitor, să precizeze poziţia sa faţă de Roşia Montană.

"În ceea ce priveşte Roşia Montană, am spus-o şi o repet: Ministerul Mediului a avut rolul de a solicita şi de a impune standarde de mediu în proiect. Poziţia noastră şi paşii care urmează să fie făcuţi vor fi stabiliţi după ce vom vedea rezultatul în Parlamentul României", le-a răspuns parlamentarilor Rovana Plumb.

Deputaţii şi senatorii din Comisiile de buget-finanţe au avizat bugetul Ministerului Mediului pentru anul 2014, toate cele 71 de amendamente propuse de opoziţie fiind respinse.

Rovana Plumb a declarat că pentru 2014 Ministerul Mediului are un buget cu 15,59% mai mare decât 2013, în sumă de 2.684.607 lei.

În timpul dezbaterilor, Rovana Plumb a vorbit şi despre programul Rabla, arătând că până la 20 decembrie se închide acest program pe anul 2013.

"Am dat o prelungire ca urmare a numeroaselor solicitări ale cetăţenilor, până pe 20 decembrie 2013, pentru a consuma aceste tichete, deciziile pe Programul Rabla aferente anului 2014 se vor lua la sfârşitul lunii ianuarie 2014, după ce se va face o evaluare", a mai spus Rovana Plumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici