Rusia a pus până la 500 de mine în Marea Neagră

Ucraina susţine că Rusia a împrăştiat între 400 şi 500 de mine sovietice vechi în Marea Neagră, care sunt smulse din ancore în timpul furtunilor şi plutesc în derivă - ceea ce face imposibil exportul de bunuri din porturile ucrainene, scrie BBC.

730 afișări
Imaginea articolului Rusia a pus până la 500 de mine în Marea Neagră

Purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale din Odesa, Serhiy Bratchuk, spune că Rusia a "creat o criză alimentară în lume" prin blocarea porturilor, adăugând că Rusia foloseşte un "alibi informaţional", dând vina pe Ucraina pentru criza alimentară.

Porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost blocate de la începutul războiului, la 24 februarie, ceea ce a dus la suspendarea exporturilor de cereale, iar oficialii spun că 20 de milioane de tone de cereale sunt acum blocate în ţară.

ONU spune că unele ţări s-ar putea confrunta cu foamete pe termen lung dacă exporturile Ucrainei nu vor fi restabilite la nivelurile de dinainte de război. Rusia s-a oferit să deschidă un coridor prin Marea Neagră pentru transporturile de alimente, în schimbul unei relaxări a sancţiunilor.

BBC nu a reuşit să verifice independent aceste afirmaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici