Ruxandra Dragomir, despre Udrea în arest: De câte ori e fasole la masă mănâncă, îi place foarte mult

Ruxandra Dragomir, care a vizitat-o vineri în arest pe Elena Udrea, a spus că i-a dus fostului ministru flori şi mâncare, adăugând că Udrea mănâncă şi ce primeşte în detenţie, mai ales fasole, pentru că îi place foarte mult.

3364 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir, despre Udrea în arest: De câte ori e fasole la masă mănâncă, îi place foarte mult

Ruxandra Dragomir (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

După ce a vizitat-o pe Elena Udrea în arestul Poliţiei Capitalei, Ruxandra Dragomir, membru PMP, a declarat că i-a dus flori şi covrigi prietenei sale, precizând că aşteaptă ca aceasta "să vină acasă".

"Îi aducem şi de mâncare, dar să ştiţi că mănâncă şi ce primeşte. Ori de câte ori e fasole la masă, mănâncă pentru că-i place foarte mult fasolea. Şi i-am adus şi covrigi", a afirmat Ruxandra Dragomir.

Ea a mai spus că Elena Udrea este puternică şi va trece uşor şi peste această perioadă.

De asemenea, Dragomir a declarat că Udrea nu are niciun motiv să creadă că va rămâne în închisoare, mai ales că "nici nu există motive întemeiate ca ea să rămână acolo".

Referitor la clasarea denunţului Elenei Udrea în cazul lui Florian Coldea, fosta tenismenă a spus: "Era o speranţă, dar această speranţă nu a murit de tot".

Dragomir a precizat că postează pe Facebook ce consideră ea, fiind convinsă că publicul aşteaptă să ştie cât mai multe despre Udrea.

Întrebată de jurnalişti dacă Elena Udrea a luat legătura cu Traian Băsescu, ea a spus că nu a vorbit cu aceasta despre fostul preşedinte.

"Nu poate fi sunată, sună numai ea", a adăugat Dragomir.

Elena Udrea, arestată preventiv din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", a fost vizitată, vineri dimineaţă, şi de către mama sa.

Potrivit programului, la centrele de arest preventiv ale Poliţiei Capitalei vizitele se fac de luni până vineri, în ordine alfabetică. Ziua de vizită pentru Elena Udrea este vineri.

Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul "Gala Bute" din 25 februarie.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", declara avocatul Marius Striblea.

Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul "Microsoft", cât şi în dosarul "Gala Bute".

În 23 februarie, Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul "Gala Bute".

În acelaşi dosar sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obţinute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici